Over The Joiner

The Joiner Meubelmakerij is opgericht in augustus 1991 door Klaas Breedijk.

The Joiner is het Engelse woord voor schrijnwerker. Een schrijnwerker is een andere benaming voor meubelmaker. Een schrijn is een vaak mooi bewerkte kist waar kostbare dingen in bewaard worden. 

De meubelmakerij is gevestigd in een voormalig landbouwpand. In de loop der jaren zijn er diverse aanpassingen gedaan. In 2004 is het pand grondig verbouwd. Er is een entree / bespreekruimte gemaakt. De werkplaats en zagerij zijn opnieuw ingericht en er kwam een moderne meubelspuitruimte. Het machinepark is regelmatig uitgebreid en vernieuwd.

Klaas werkt samen met zijn zoon Michael. Samen hebben ze in de loop der jaren vele grote en kleine projecten naar tevredenheid van de klanten gerealiseerd.

Als het aankomt op meubels maken zijn we van alle markten wel thuis, van maatwerk kasten voor in huis tot balies voor bedrijven en scholen. Bij The Joiner maken we alles. Maatwerk met oog voor details.

Het is nog altijd bijzonder om van een ontwerp van de klant of architect een mooi product te maken. Van hout of plaatmateriaal tot het volledige meubel. Alle werkzaamheden doen we zelf. Van zagen tot spuiten en uiteindelijk de montage. Door het persoonlijke contact met de klant weten we precies wat hij of zij wil. Dan is het aan ons om een perfect meubel te realiseren.

De mannen van The Joiner

Klaas

Hoi ik ben Klaas Breedijk, eigenaar van The Joiner. Nadat ik mijn opleiding op het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Rotterdam had afgerond, ging ik aan de slag als meubelmaker. Na een aantal jaar werken voor een baas ben ik voor mezelf begonnen. Ik bouwde de voormalige varkensstal van mijn vader om in een werkplaats. In 1991 opende ik de deuren van The Joiner Meubelmakerij.

Het mooiste aan mijn werk vind ik de uitdaging om het beste ontwerp te bedenken voor de klant. Alle eisen matchen. Dat is waar ik voor ga. 

Sinds 2017 werk ik samen met mijn zoon Michael. Ik heb hem altijd verteld dat hij iets moest gaan doen wat hij leuk vond. Ik had nooit gedacht dat hij ook meubelmaker zou worden. De afgelopen jaren hebben we samen verschillende projecten, groot en klein, naar tevredenheid van onze klanten gerealiseerd.

Michael

Ik ben Michael Breedijk, 23 jaar. Ik ben meubelmaker en werk nu 3 jaar bij The Joiner. Ik heb het altijd al leuk gevonden om met mijn handen te werken, creatief bezig te zijn.

Ik heb een technische vmbo-opleiding gedaan op het Corbulo college in Voorburg met specialisatie in de hout richting. Daarna heb ik een 4-jarige mbo-opleiding gedaan aan het HMC-college. In de laatste 2 jaar heb ik mij gespecialiseerd in scheeps- en interieurbouw. Daarna ben ik eigenlijk direct bij mijn vader gaan werken.

Het mooiste aan mijn werk, vind ik de visie van de klant omzetten in een meubelstuk. Waarbij we beginnen met een tekening. Ik haal plezier en passie uit het feit dat we voldoen aan de verwachtingen van onze klant en we een meubelstuk neerzetten waar zij nog jarenlang plezier van hebben.

Zelf een offerte aanvragen? Of nog andere vragen? Neem contact met ons op via bovenstaande button.

Benieuwd naar onze afgeronde projecten? Klik op bovenstaande button voor ons portfolio.

Bekijk ook onze Instagram voor behind the scenes en andere content.

Bekijk onze Facebook voor actuele updates.